547828388708201

Page content

De 10 vragen….

De 10 vragen….

1.    Hoe ben je franchisegever geworden?

Wij wilden altijd al net iets verder met onze onderneming gaan. Maar het doorstarten en het vinden van de juiste mensen vergt een enorme tijdsplanning en groot kapitaal. Denk bijvoorbeeld de website, kosten voor een administratie en een CRM-systeem.  Uiteindelijk hebben we het kunnen uitbouwen tot hier en gaan dan ook nu de stap in de rijschoolbranche verder zetten.

2.    Wat voor werk heb je hiervoor gedaan?

Buiten dat ik al 10 jaar eigenaar ben van een lokale franchiserijschool was ik daarvoor  10 jaar werkzaam in de makelaardij en financiële dienstverlening. Erik mijn business partner is sinds ruime tijd actief in de It sector op systeem beheer en applicatie bouw en alles wat je op IT management mag verwachten.

3.    Heb je ook overwogen om je bij andere franchiseformules aan te sluiten?

Wij hebben er zelf nooit over nagedacht om franchisenemer te worden maar wel om een kwalitatief hoogstaande formule in de markt te zetten. met diverse zakelijke partners op het gebied van administratie, voertuig benodigdheden, juridische ondersteuning, merk dealers en eigenlijk alle aanbieder van dat wat je als rijschoolhouder nodigt hebt. Het belangrijkste wij kunnen onze formule zo inrichten zoals wij het willen. Met andere woorden: wij kunnen ons richten op waar wij sterk in zijn en dat is het optimaliseren van jouw rijschool.

4.    Hoe is de start van de franchise rijschool verlopen en waren er nog problemen met de opstart?

Het starten van de rijschool verliep eigenlijk zonder echte problemen. Wij hebben een kantoorruimte Zaandam  aan de Oostzijde 393, daar waar onze lokale rijschool ook gevestigd is.  Dat wil zeggen we hebben een ruim kantoor met een vergaderruimte/intakeruimte, internet, koffie en meubilair. Dus eigenlijk Plug en Play.

5.    Welke ondersteuning geven jullie aan de franchisenemers bij de voorbereidingen op hun start?

Ondersteuning eigenlijk op alles behalve het daadwerkelijk lesgeven in de lesvoertuigen.

6.    Heb je personeel in dienst en zo ja, hoeveel?

Rijschoolfranchise bestaat uit twee managing partners en verder hebben wij diverse commerciële en administratieve medewerkers in dienst.

7.    Welke eigenschappen komen goed van pas in je werk?

Zelfstandig, gedreven, doelgericht en enthousiast blijven.

8.    Wat zijn de toekomstplannen?

Het uitbouwen van de landelijke lokale rijschool, op een hoog niveau instructeurs werven en opleiden tot rijcoach, daarna deze coaches voorzien van alle gemakken omtrent hun rijschool zodat zij zich kunnen bezig houden met lesgeven.

9.    Hoe ziet je vrijetijdsbesteding eruit?

Ik heb een gezin met m’n kinderen en muziek als hobby daar besteed ik al mijn vrije tijd aan. Erik besteedt zijn vrije tijd aan familie, vrienden en muziek. Als er een klus is die meer tijd van ons vraagt, werken wij van uit huis in het weekend een paar uurtjes door. Maar voor ons is vrije tijd wel heilig.

10.    Heb je een goede tip voor startende franchisenemers?

Bekijk verschillende franchiseorganisaties in de branche en ga in gesprek en bekijk de mogelijkheden. Het is vooral doen en geloof in jezelf. Het blijft tenslotte jouw onderneming.  Kom als laatste bij ons ( en voel je thuis 🙂 )

logo-600-197

 

Comment Section

0 reacties op “De 10 vragen….

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorieën heen:

Phoenix WebsitePhoenix Website